Online winkelen 

De wereld wordt steeds digitaler en dat merkt u aan alles! Bijna iedereen zit tegenwoordig op social media, mensen worden vervangen door robots en niet te vergeten, we kopen massaal producten online. Het online winkelen gaat via webwinkels. Webwinkels zijn er in verschillende soorten: er zijn namelijk webshops die online kleding verkopen, maar bijvoorbeeld ook webshops die verzekeringen aanbieden.

Online diensten boeken

Webshops zijn er niet alleen maar voor het online winkelen van producten, we kunnen ook online diensten boeken op een website. U kunt hierbij denken aan een kok die een maaltijd komt koken, een fotomodel die uw producten showt of een weddingplanner die uw bruiloft gaat organiseren. U kunt dan telefonisch contact opnemen om uw wensen door te spreken, maar op sommige websites kunt u ook direct de dienst online boeken! 

Geschiedenis van webshops 

Begin jaren '90 begon de e-commerce op het wereldwijde web, maar een aantal jaren daarvoor was het wel al mogelijk om goederen of diensten online te bestellen. In 1981 had Thomson Holidays voor reiswinkels namelijk een datanetwerk opgezet door middel van telefoonlijnen. Er kon dan gebeld worden via een modem om reisinformatie op te vragen en reizen te boeken. In 1991 werd het pas officieel toegestaan om te verkopen via internet. 1994 was het eerste jaar dat er iets online gekocht werd. In 1995 werd het steeds populairder en werden grote bedrijven opgericht, zoals Amazon en eBay. In Nederland was Wehkamp de eerste met het online verkopen van kleding. Sinds de komst van Google is online winkelen ontzettend populair voor de consument, en werden er meer online bedrijven opgericht. Een webshop starten is dan ook erg gemakkelijk (zie Begin je webshop).

Webwinkels versus Fysieke winkels 

In Nederland wordt in 2015 het aantal webwinkels op 50.000 geschat, en dit aantal zal zeker nog groeien. In 2015 telt Nederland zo'n 95.000 fysieke winkels, dit aantal zal waarschijnlijk wel afnemen. In een fysieke winkel krijgt u vaak goede service en kunt u producten van dichtbij bekijken, maar vaak vindt u niet alles wat u zoekt. Dit komt doordat ze meestal geen oneindige opslag in een winkel hebben. Ook kost het ontzettend veel tijd om alle winkels af te gaan om te zoeken naar het juiste product.

Op internet is het aanbod enorm, u hoeft alleen uw zoekopdracht in te typen en u krijgt een aantal webwinkels uitgekozen. Vindt u het niet bij de ene webwinkel dan wel bij de ander. Bent u op zoek naar spullen voor uw interieur, een leuk cadeau, kleding of wilt u een mooie reis boeken?  Op het internet zult u (bijna) altijd vinden wat u zoekt!

B2B B2B webshops zijn webwinkels die speciaal gericht zijn op zakelijke consumenten. Zakelijke klanten hebben een ander inkoopproces dan een gewone consument. Het bedrijf (de klant) moet erg snel en efficiënt werk... Lees verder Online merkmeisjeskleding kopen Het aanschaffen van merkmeisjeskleding online biedt gemak en een diversiteit aan stijlen die fysieke winkels vaak niet kunnen evenaren. Het kiezen van de juiste items voor je kind kan echter soms overwel... Lees verder Online kinderkleding kopen Online kinderkleding kopen groeit in populariteit, waarbij gemak en variëteit als grootste voordelen worden gezien. Je hebt de mogelijkheid om vanuit het comfort van je eigen huis door een uitgebreid aan... Lees verder Interieur Van interieur winkels kunnen wij Nederlanders geen genoeg krijgen. Helaas hebben we soms niet genoeg tijd om de hele middag in één of meerdere winkels rond te lopen om alles uitgebreid te bekijken. Geluk... Lees verder Cadeaus Bent u op zoek naar een cadeautje maar weet u niet zo goed wat leuk voor hem/haar is of waar u het cadeau moet kopen? Even naar de winkel om snel een cadeau uit te zoeken, zit er vaak niet in. Het is moeilijk om snel iets... Lees verder Dating Is uw relatie onderhand al een tijdje over en bent u nog niemand tegen het lijf gelopen? Heeft u een probleem bij vrouwen versieren in het dagelijkse leven? Dan... Lees verder Reizen Heeft u een leuke vakantie op het oog? Bent u op zoek naar een droomvakantie? Last minute een weekendje weg? Geen probleem via internet kunt u gemakkelijk de mooiste, leukste en gezelligste  vakantie boeken! Via internet ku... Lees verder Kleding Als u eventjes geen tijd hebt om te gaan winkelen of als u in de winkel niet gevonden heeft waar u naar op zoek was, is kleding online kopen altijd de juiste oplossing. De kleding die online wordt aangeboden is erg uitgebreid, ... Lees verder Koffiebonen Koffiebonen (oftewel coffea) zijn bonen van de vrucht van de koffieplant en deze worden gebruikt om koffie van te maken. De gedroogde en gebrande zaden zijn de basis voor koffie. Tijdens de rijping van de zad... Lees verder