Klachten en veiligheid

Als u een klacht heeft is het belangrijk dat u deze indient. Als u klachten voor u houdt dan kan deze niet worden opgelost. Dit is vervelend voor u, maar ook voor het bedrijf. Het bedrijf kan anders niet verbeteren, wat voor andere klanten weer vervelend is en waardoor het bedrijf klanten kan verliezen. 

Klacht indienen

Fouten van bedrijven komen zo nu en dan wel eens voor, een fout kan zich ontwikkelen tot een klacht. Fouten mogen er niet voor zorgen dat een consument geen producten meer afneemt van het bedrijf, maar dit komt toch vaak voor. Door een klacht in te dienen krijgt het bedrijf een duidelijk zicht van wat er fout gaat en wat ze kunnen verbeteren. Vaak worden de problemen opgelost, omdat een bedrijf vaak niet graag in een slecht daglicht komt te staan en ze hun klanten graag willen behouden. 

Klacht delen

Een klacht indienen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door zelf contact op te nemen met het bedrijf door middel van klantenservice (via mail, telefoon of brief). Hierdoor worden vaak veel problemen opgelost, toch komt het helaas ook voor dat klachten bij de verkeerde persoon binnen komen en dus niet goed behandeld worden. Uiteraard kunt u ook een review plaatsen, dit kan in een bedrijvengids of op verschillende review forums. Bedrijven willen niet in een slecht daglicht geplaatst worden en zullen daarom ook sneller reageren op uw klacht. Voor social media geldt hetzelfde Als u via social media (denk aan Twitter, Facebook, LinkedIn, etc.) een klacht wilt indienen worden veel mensen bereikt. Als u daar een klacht achter laat ziet een grote groep dit. Om dit te voorkomen reageert een bedrijf sneller, want ook dit komt terecht bij een grote groep, waardoor ze zien dat de klachten behandeld worden. 

Veiligheid van een webshop

Voor consumenten is de kwaliteit van een webshop erg belangrijk. Veel mensen kijken dan ook eerst naar de reviews en de betrouwbaarheid van de webshop, voordat ze iets kopen. Om te beginnen kunt u kijken naar de gegevens die beschikbaar zijn op de website. Wanneer er duidelijk een telefoonnummer, e-mailadres, adresgegevens, KvK-nummer en BTW-nummer staat aangegeven op de website kunt u er vanuit gaan dat u te maken heeft met een betrouwbare webshop. Ook als de webshop gebruiksvriendelijk is, de uitstraling van de webshop betrouwbaar overkomt en de webshop een keurmerk heeft, kunt u er van uitgaan dat u in een veilige webshop zit. 

Webshop keurmerk en Thuiswinkel Waarborg
Als een webshop een keurmerk of diverse keurmerken heeft, kunt u zien dat er oog is voor de consument en dat u veilig online kunt winkelen. Wanneer een webwinkel het Thuiswinkel Waarborg keurmerk heeft kunt u er vanuit gaan dat: u veilig kunt betalen, uw privacy geborgd wordt, u weet waar u koopt, u 14 dagen bedenktijd heeft, u heeft garantie via de webwinkel, u producten achteraf kunt betalen, de webwinkel ondersteund wordt door de Consumentenbond, enzovoort. Via het webshop keurmerk 'Thuiswinkel Waarborg' kunt u dus altijd veilig online shoppen

Lees hier meer over de betrouwbaarheid van webshops, klachten delen en reviews