Klachten delen

Klachten delen

Wanneer u een klacht heeft is het belangrijk dat deze op tafel komt. Als u de klacht niet uitspreekt, kan er ook niks verbeteren. Soms gebeurd er niks als u een klacht opstuurt naar het betreffende bedrijf. Dit kan erg vervelend zijn, want u wilt natuurlijk dat het opgelost wordt of dat er verandering komt in de service van het bedrijf. Hier leest u wat u kunt doen om uw klacht te delen. 

Klacht delen via social media

Als uw klacht niet in behandeling wordt genomen of u nooit een reactie krijgt van het bedrijf, kunt u andere maatregelen nemen. U kunt uw klacht delen. Een mogelijke oplossing is door uw klacht te delen op social media. Tegenwoordig wordt social media door vrijwel iedereen gebruikt dus komt de klacht bij veel mensen terecht. Mensen reageren vaak op het bericht, liken of delen het bericht. Zo wordt er alleen maar meer aandacht gegeven aan het bericht. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf een minder goede reputatie krijgt. Vaak reageren ze dan ineens wel en wordt uw klacht alsnog in behandeling genomen. Ook als u reageert op de Facebookpagina van het bedrijf, reageren ze vaak meteen. Ze willen namelijk slechte publiciteit voorkomen. 

Klachten delen via forums 

Uiteraard is niet alleen social media goed voor klachten. U kunt ook al uw klachten delen op een forum. Er zijn in Nederland enorm veel forums waarop klachten worden gedeeld, elk met een eigen doelgroep. Een van de bekendere forums in Nederland is het FOK forum. Hier kunt u terecht met verschillende onderwerpen. 

Consumentenbond en Tros Radar

Lopen de klachten op en worden ze niet goed afgehandeld, dan kunt u ook nog terecht bij het programma Tros Radar. Tros Radar heeft een forum waar u terecht kunt met al uw klachten. Verder wordt elke maandagavond een nieuwe aflevering uitgezonden, waarin wordt ingegaan op klachtenafhandelingen en misdaden. Ook kunt u terecht bij de consumentenbond.  Hier kunt u zich als consument gratis aanmelden op de klachtenwebsite van de consumentenbond: klachtenkompas.nl. Het klachtenkompas zal proberen samen met de consument een gepaste oplossing te vinden voor de klacht. 

Terug naar overzicht