B2B

De realiteit van B2B

B2B webshops zijn webwinkels die speciaal gericht zijn op zakelijke consumenten. Zakelijke klanten hebben een ander inkoopproces dan een gewone consument. Het bedrijf (de klant) moet erg snel en efficiënt werken, willen ze veel verkopen en alles op tijd bij hun klanten te krijgen. Het is dus van belang dat ook de B2B webshop die aan het bedrijf levert snel en efficiënt te werk gaat. Het bedrijf waaraan geleverd wordt heeft het product hoogstwaarschijnlijk snel nodig. Als een B2B webshop niet snel genoeg levert, stapt het bedrijf gemakkelijk naar een andere webshop. 

Waarom een B2B webshop worden?

Als u producten wilt verkopen aan een bedrijf, dan is het handig om een B2B website te bezitten. Waarom? Bedrijven hebben behoefte aan snelle handelingen, tijd besparingen en persoonlijke aandacht. Bij een B2B webshop kunt u denken aan een website met onderdelen voor machines, maar ook aan kantoorartikelen zoals post-its, bureaustoelen of computers. Ieder bedrijf heeft artikelen als deze nodig, maar om af te wachten tot er bestellingen worden geplaatst is niet meer van deze tijd. Er is namelijk veel concurrentie in de B2B sector. Iemand verleiden tot een aankoop en nog eens terug laten komen is makkelijker wanneer u een goede website heeft, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit uitstraalt en wanneer u erg klantvriendelijk bent. Vindbaarheid is hierbij ook ontzettend belangrijk.  

Waarom via een B2B webshop inkopen?

Via een B2B webshop inkopen biedt veel voordelen, u koopt namelijk uw producten namens een bedrijf. Veel B2B webshops zorgen ervoor dat bestellen bij hen tijd, geld en moeite bespaard. Zo kunt u alle aandacht investeren in uw eigen bedrijf. Het is natuurlijk niet fijn als u steeds contact op moet nemen met een webshop, omdat uw bestelde producten maar niet geleverd worden. Dit is kost ontzettend veel tijd en energie en dat is kostbaar.Als u ingeschreven staat als bedrijf bij een B2B webshop, worden de BTW-prijzen automatisch voor u berekend en krijgt u meer persoonlijke aandacht.

Terug naar overzicht